NLFREN

INTERNATIONAAL TRANSPORT

Drie wereldsteden in één klap

Deskundigen zijn het erover eens: de 21ste eeuw is de eeuw van de steden. Meer dan ooit moeten bedrijven die willen meetellen, zich bewust vestigen in de buurt van grote steden.

Wie investeert in de Eurometropool, zit vlak bij drie van Europa’s belangrijkste steden: Londen, Parijs en Brussel. Die zijn bereikbaar in amper anderhalf uur, en dat vormt meteen van een dubbele troef: u zit hier dicht genoeg om mee te zijn, en toch ook ver genoeg om te kunnen genieten van de voordelen van een ligging net buiten de kern. Een meer relaxte sfeer, lagere vastgoedprijzen,…

Doordat de Eurometropool een grensgebied is, heeft de hele streek bovendien een sterke logistieke traditie. En daar horen dan weer andere troeven bij, zoals een uitgebreid netwerk van snelwegen, spoorwegen, havens en luchthavens.


POTENTIËLE CONSUMENTEN

80 miljoen potentiële consumenten

In onze gedigitaliseerde en geglobaliseerde wereld verandert alles razendsnel. Een bedrijf dat de concurrentie te slim af wil zijn, kan daarom niet meer zonder rapid prototyping, waarbij een idee zo snel mogelijk omgezet wordt in verschillende concrete prototypes, die meteen op de markt komen. Op basis van de testresultaten worden de prototypes mettertijd bijgestuurd tot een definitief product.

De Eurometropool is een ideale regio voor dergelijke producttests. Niet alleen omdat er 80 miljoen consumenten wonen binnen een straal van 300 km, maar ook omdat die consumenten een uniek profiel hebben: ze wonen op het kruispunt van de Germaanse, Angelsaksische en Latijnse cultuur en bieden dus inzicht in het consumentengedrag van verschillende regio’s in Europa.


GETALENTEERDE KRACHTEN

900.000 getalenteerde krachten

We hoeven het u als bedrijfsleider niet te vertellen: pas als een bedrijf op het juiste moment de geschikte werknemers kan vinden, kan het groeien op een gezonde manier.

In de Eurometropool hoeft de zoektocht naar de juiste talenten niet lang te duren. Onze grensoverschrijdende regio telt immers bijna één miljoen potentiële werknemers. Ze zijn jong, flexibel, en genoten een uitstekende opleiding aan een van de vele hogescholen en universiteiten.